Северна Корея е провела важен тест в последна фаза във връзка

...
Северна Корея е провела важен тест в последна фаза във връзка
Коментари Харесай

Северна Корея създава шпионски сателит до април 2023 г.

Северна Корея е провела значим тест в последна фаза във връзка с създаването на шпионски спътник, който желае да приключи до април 2023 година , оповестява " Ройтерс ", базирайки се на държавната медия KCNA.

Новината беше оповестена ден, откакто южнокорейските и японските военни оповестиха, че със междинен обхват към източното крайбрежие.

Националната администрация за аерокосмическо развиване на КНДР организира теста в своята станция за изстрелване на спътници Sohae, за да ревизира опциите за сателитни фотоси и предаването на данни, както и да изпита системите за наземно ръководство.

" Потвърдихме значими механически индикатори като технология за работа на камерата в галактическа среда, дарба за обработка на данни и предаване на информационните устройства, акуратност на следене и надзор на системата за наземно ръководство ", уточни представител на администрацията.

Той назова теста " заключителен стадий за изстрелване на разследващ спътник ", който ще бъде приключен до април.
 КНДР изстреля стотици артилерийски снаряди към морето
КНДР изстреля стотици артилерийски снаряди към морето

Част от снарядите са паднали в буферната морска зона

KCNA разгласява две черно-бели изображения с ниска разграничителна дарба на южнокорейската столица Сеул и близкия пристанищен град Инчеон, за които събощи, че са направени по време на изстрелването в неделя.

Тази година Северна Корея организира невиждан брой ракетни проби, в това число на междуконтинентална балистична ракета, предопределена да доближи континенталната част на Съединени американски щати, в нарушаване на интернационалните наказания.

В петък с висока двигателна сила, който съгласно специалисти ще улесни по-бързото и мобилно изстрелване на балистични ракети, защото страната се стреми да създаде ново стратегическо оръжие и да форсира своите нуклеарни и ракетни стратегии.
 КНДР организира сполучлив тест на ново оръжие
КНДР организира сполучлив тест на ново оръжие

Може да е обвързвано с нова междуконтинентална балистична ракета

Пхенян тества сателитни системи по време на няколко изстрелвания на ракети, а водачът Ким Чен-ун съобщи, че създаването на шпионски спътник има за цел да даде информация в действително време за военните дейности на Съединените щати и техните съдружници.

Южна Корея остро осъди последното изстрелване на КНДР и предизвести, че продължаващите провокации и нуклеарните и ракетните разработки единствено биха заплашили личния му режим.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР